En fottursbasert safari med fokus på å utforske vakre kultur- og naturdestinasjoner i Sør-Afrika, inkludert besøk til det vakre kongeriket Swaziland. Dette er en aktiv ferie, og fotturene varierer fra avslappende til utfordrende, og gir unike muligheter for de som er interessert i en aktiv fotturferie. Høydepunkter inkluderer besøk til den gamle mine-landsbyen Pilgrims Rest, Zululand og Kruger safaripark, Dundee slagmark og majestetiske Drakensberg.

Day 1/2 TRONDHEIM/OSLO/STOCKHOLM TO JOHANNESBURG
We depart from Scandinavia in the evening with Ethiopian Airlines for South Africa. The flight originates in Oslo, stops briefly in Stockholm to take on more passengers and then heads for Addis Ababa in Ethopia. We change planes here and have time to stretch our legs and relax before the last stage of the journey to Johannesburg. We are collected by the transfer shuttle operated by our hotel, the Aero Lodge. The rest of the day is yours to enjoy – whether exploring Johannesburg or relaxing by the hotel pool.

Day 3 JOHANNESBURG to MPUMALANGA [chalet –LD]

(B=breakfast, L=lunch, D=dinner)

Etter dere har mottatt informasjon om turen klokka 06:30, reiser vi fra Johannesburg mot Mpumalanga i øst. I løpet av ettermiddagen besøker vi minelandsbyen Pilgrims Rest, og utsiktspunktet over God’s Window. Strekk på beina i løpet av den korte turen fra Mac Mac-bassengene til hyttene på kanten av skrenten.

Days 4-5 KRUGER PRIVATE GAME RESERVE [lodge BLD]

Blyde River-dalen er vår første lengre tur på morgenen, og vi går fra kanten av skrenten ned i dalen, med utsikt over de ‘Tre Søstre’ og elven under.

Etter lunsj drar vi til en privat safaripark i Lowveld, og får oppleve en safaritur på ettermiddagen, og etter hvert som det blir mørkt vil vi bruke flomlys fra bilen. Vi sover i camp med telt denne kvelden, og dette er en mulighet til å få oppleve ekte safarikultur rundt bålet. Et høydepunkt på denne delen av turen er en fottur tidlig neste morgen med en lokal safariguide. Vi vil stille begi oss inn i bushen, og lære om sporing og andre tegn man kan se fra dyrene.

Day 6 KRUGER NATIONAL PARK [safari tent BLD]Dette er ekte safari-land, og vi kommer til å tilbringe hele dagen søkende etter den sjenerte leoparden, den majestetiske løven og den mektige elefanten. Vi drar på safari i bil, og lærer om dyr og områdets flora og fauna fra våre profesjonelle guider.

Days 7-8 KINGDOM OF SWAZILAND [chalets BLD]Vi kjører inn i Kongeriket Swaziland og reiser gjennom et nydelig område med fruktgårder, før vi drar videre inn i fjellene. Vi tilbringer 2 netter i utkanten av Malalotja naturreservat, og har en hel dag til å oppleve fjellområdet til fots. Folket i Swaziland har en rik kulturarv, og vi besøker markedet i hovedstaden Mbabane dag 7, der håndverk og medisiner er for salg.

Days 9-10 ISIMANGOLISO WETLAND PARK [lodge Bx2 Lx2 Dx1]

Vi krysser inn i Sør-Afrika på vei til hytten i en privat safaripark. På veien opplever vi en safaritur i Mhkuze Safaripark, og observerer dyrelivet fra vårt gjemmested. Neste morgen besøker vi Hluhluwe Safaripark, et nøkkelområde for observering av neshorn, samt besøk til en Zulu-landsby. På ettermiddagen går vi til områdets reservat med vår lokale guide, som vil peke ut noen av de over 540 fuglerasene som finnes i området. Vi vil også spore den sjenerte Nyala-antilopen langs Msinene-elva.

Days 11-12 ZULULAND [lodge BL-]

Vi forlater bushen i Zululand, og drar mot de vakre dalene og fjellene i Zululand, ved småbyen Dundee. Her ble flere slag tapt og vunnet mellom Zuluene, britene og Boer-troppene – og man kan fortsatt høre kampropene blant fjellene. Vi kommer til å tilbringe litt tid i Tulana-museet før vi er på plass i hytten og nyter litt fritid på ettermiddagen.

Neste morgen utforsker vi Isandlwana-slagmarken, før vi drar ut på en 4-5timers fottur i sporene til to britiske flyktninger gjennom terrenget mot Buffalo-elven. Senere denne dagen besøker vi Rourkes Drift før vi drar tilbake til hytten.

Days 13-14 DRAKENSBERG [chalets BLD]

Opplev de fantastiske Drakensberg-fjellene, eller uKhahlamba, kalt “Spydbarierren”. Vi overnatter ved foten av berget (1600 moh.) og tilbringer en hel dag til fots gjennom fjellstiene, før vi tar oss et forfriskende bad i elvene som renner gjennom fjellets Royal Natal Nasjonalpark. Lufta i fjellene er forfriskende, og hytten vi bor i er et fantastisk sted å slappe av og nyte utsikten til fjellene.

Day 15 DRAKENSBERG [chalets BL-]

Vi starter dagen med en tidlig frokost og tar turen til Witsieshoek ved foten av majestetiske Sentineltoppen. Vi starter fotturen ved enden av en grussti, og klatrer opp en kort stige av kjetting, for å nå toppen av Drakensberg Amfiteater og den vakre Tugela-fossen (3000 moh.). Her får vi fantastisk utsikt ned mot KwaZulu-Natal. Etter fotturen drar vi til hytten høyt i fjellene (2300 moh.), der vi kan se utover Mont-Aux-Source-fjellkjeden.

 

Day 16 JOHANNESBURG – TOUR ENDS [- BL-]

Vi starter dagen med en rolig tur, og muligheter for å se den utrydningstruede lammegribben flyende over oss, før vi drar tilbake til Johannesburg. Turen avsluttes rundt 17:00.

Day 17 ARRIVE HOME in TRONDHEIM/OSLO/STOCKHOLM

HIGHLIGHTS

  • Mpumalanga Panorama Route – sight seeing
  • Private Game Reserve – night drive
  • Kruger National Park – game drives
  • Swaziland – mountain walks
  • Zululand – game drives & historic battlefields
  • Isimangaliso Wetland Park – UNESCO World Heritage Site
  • St Lucia – Hluhluwe game reserve game drive
  • Drakensberg Mountains – mountain walks